Elveda Chat 2020

admin     11-03-20     Chat Odaları, Genel     Elveda Chat 2020

İçinde bulunduğumuz bu yılın değerlendirmesini yapmadan bu yılı kapatmak kesinlikle olamazdı.

Malum görülmemiş duyulmamış bir çok doğal ve finansal hareketlerin tamamı bu yıl içerisinde gerçekleşmesi resmen 2020 ‘yi lanetli bir yıl olarak geçmesine sebebiyet verdi.

Maddi ve manevi olarak herkesin olumsuz anlamda etkilendiği bir yıl oldu.

En başında sağlık olayları 

Herkesin artık derisine kadar nufuz etmiş olan pandemi bu yılın en ağır sıkıntılarından birisi olarak tarihe geçti, önceden de uzak doğu ülkelerinden dünya ya yayılmış olan Ebola ve Sars gibi virüsler de oldu hiç birisi hayatımıza bu derece etki edip bu derece ölümlere de sebebiyet vermedi.

Yıl içerisinde 3 farklı yerde Sel ve 3 Farklı yerde can kaybı ile sonuçlanan depremler gerçekleşti.

Bunların dışında da tabiki doğal afetler oldu ama büyük çaplı can kaybı ile sonuçlananlardan bizim aklımızda kalan bu oldu.

Bunların dışında sınır ötesi askeri operasyonlarda gerçekleşti ve bu operasyonlarda hayatını kaybedenlere allah’dan rahmen sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Sağlık ile birlikte cebimizi de düşünür oldu, her zamankinden fazla

Pandemi döneminden öncesinde bile ülke ekonomisinin çokta iç açıcı olmadığı bir anda bir de üzerine pandemi covid 19 ‘un çıkması üzerine tuzu biberi oldu.

Türkiye enflasyon oranları %50 artış yaparken bazı kalemlerde %100 lere varan bir tüketim enflasyon oranı çıktı, Borsa ve borsa onlarının kendini enflasyon öncesine getirmiş olarak görünse de real piyasadaki negatif etki yıl bitişine kadar bu şekilde sürmeye devam etti.

6,50 ‘lerden başlayan Dolar kuru 03.11.2020 tarihi itibariyle serbest piyasa satış fiyatı 8,50 ‘yi görmüş durumda, yani  TL üzerindeki Dolar’ın etkisinden yola çıkarak TL bir o kadar değer kaybetti olarak yorumlanabilir.

Her geçen gün kötüye giden Dünya ve Ülke ekonomilerinin bu olumsuz etkilerden kurtulması da kişisel tahminim tüm verilerin iyi şekilde çıktığı ortamda bile 5 yıl süreceğini düşünmekteyim.

Önümüzdeki günlerde gelir ve giderlerinizi dikkatli şekilde harcamalarınızı en minimize şekilde yapabilmeniz hayati önem taşımaktadır.

Elveda Chat

Linkedin Google+ Pinterest Whatsapp


Etiketler:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?